Kansainvälinen yhteistyö
Business College Helsinki on aktiviinen toimija useissa kehittämishankkeissa. Hankkeet toteutetaan strategisten tavoitteiden mukaisesti yhdessä koulutusorganisaatioiden, yritysten ja yhteisöjen sekä eri rahoittajien kanssa. Yhteistyömuotoja ovat koulutuksen ja ohjaustoiminnan kehittämisprojektit, yritysyhteistyöt sekä opiskelija- ja asiantuntijavaihdot. Lue opiskelijoiden ja henkilöstön kansainvälistymisestä täällä.
Erasmus+ on Euroopan unionin vaihto-, yhteistyö- ja kehittämisohjelma, jota hallinnoi Suomessa Opetushallitus. Ohjelmassa alkoi juuri uusi ohjelmakausi 2021-2027. Ohjelman kautta tuetaan hankkeita, joiden tavoitteena on kehittää ammatillista koulutusta ja eurooppalaista yhteistyötä.
Oppilaitoksessamme on käynnissä useita kansainvälisiä kehittämisprojekteja. Business Collegen koordinoima DIHUB-hanke on osa EU:n aloitetta Centres of Vocational Excellence (CoVe), joka tuo yhteen ammatillisen koulutuksen huippuyksiköt ympäri Eurooppaa.
Klikkaa alla olevien projektien ja verkostojen nimiä tutustuaksesi niihin tarkemmin.
Eurooppalainen yhteistyö
Erasmus+ liikkuvuusprojektit
Merkonomien ja Datanomien liikkuvuutta lisäämässä -opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuushanke (2015-2017)
Valmiina Maailmalle! -opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuushanke (2016-2018)
Broaden your World! -opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuushanke (2017-2019)
Osaava Ohjaaminen -opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuushanke (2019-2021)
Mieli maailmalle -opiskelija – ja henkilöstöliikkuvuushanke (2020-2022)
Liikkuva BC (2022-2023)
Erasmus+ liikkuvuusprojekti –opiskelija – ja henkilöstöliikkuvuushanke (2023-2024)
Alkamisaika
21.10.2015
Koordinaattori
Business College Helsinki
Rahoittaja
Erasmus+
Projektin päätavoite
Hankkeessa tarjotaan sekä opiskelijoille, opettajille että muulle henkilöstölle mahdollisuus lähteä opintoja tai omaa työtä tukevalle ulkomaanjaksolle. Hankkeen päätavoitteena on kehittää opiskelijoiden ja henkilöstön valmiuksia työskennellä kansainvälisessä ympäristössä ja parantaa kielitaitoa.
Projektin kuvaus
Opiskelijat voivat hakea apurahaa työelämäjaksoilleen tai opiskelijavaihtoon Hollantiin, Irlantiin, Italiaan, Itävaltaan, Englantiin, Espanjaan, Maltalle, Puolaan, Ruotsiin, Viroon, Tanskaan tai Saksaan. Myös Euroopan ulkopuoliset kohteet ovat mahdollisia. Apurahan suuruus riippuu ulkomaanjakson pituudesta ja kohdemaasta. Henkilöstö voi hakeutua viikon pituiselle job-shadowing-jaksolle. Lisäksi opettajilla on mahdollisuus lähteä neljän päivän työelämäjaksojen ohjausmatkalle.
Lisätietoja
Hilla Helasaari, kv- toiminnan päällikkö | +358 50 490 4546 | hilla.helasaari@bc.fi
Orsolya Simon, kv-koordinaattori | +358 44 775 6012 | orsolya.simon@bc.fi
European Digital Playground
Kesto 2022-2024
Koordinaattori Business College Helsinki, Suomi
Yhteistyökumppanit
- Stichting ROC Summa College, Alankomaat
- Rijn Ijssel College, Alankomaat
- Nazaret Fundazioa, Espanja
- Skive College, Tanska
- Lycée Charles Pegui, Ranska
Projektin päätavoite
Luomme viitekehyksen, jonka avulla koulu voi sisällyttää yrityspelin yrittäjyysopintoihin.
Rahoittaja Erasmus+
Projektin kuvaus
Keräämme partnereiden parhaat käytännöt (”best practices”) ja keskeiset menestystekijät (”key success factors”). Viitekehys on kuvaus opinnoista ja valmennuksesta, joilla opiskelija pystyy oppimaan yrittäjyydessä tarvittavia tietoja ja taitoja sekä tietotekniikkaa. Näiden lisäksi viitekehyksessä on tarvittava kielitaito sekä tiimityöskentelytaidot erityisesti kansainvälisessä ympäristössä. Tärkeitä ovat myös tarvittava tietotekninen ympäristö, ohjaavien opettajien taidot (mm. tietotekniikka, yrittäjyys, kielitaito) sekä ajoitus. Testaamme tämän viitekehyksen keräämällä kuusi opiskelijaa jokaisesta koulusta pelaamaan yhdessä Edumundo yrityspeliä. Testauksen jälkeen viitekehykseen tehdään tarvittavat muutokset ja esitetään keskeiset menestystekijät.
Lisätietoja
Kaisu Luukka, lehtori
Helsinki Business College Oy
+358 50 505 6660 | kaisu.luukka@bc.fi
Orsolya Simon, kv-koordinaattori
Helsinki Business College Oy
+358 44 775 6012 | orsolya.simon@bc.fi
Pohjoismainen yhteistyö
Embrasing diversity – increasing togetherness among Nordic students
Kesto 2023-2025
Hankkeessa teemana on monimuotoisuus. Tavoitteena on lisätä opiskelijoiden tietoisuutta ja tietämystä monimuotoisuuden eri puolista Pohjoismaissa. Teemaa tarkastellaan esimerkkien, ryhmätyöskentelyn, yhteisen keskustelun ja yritysvierailuiden kautta. Näkökulmina esim. miten monimuotoisuus työpaikoilla voi olla eduksi yrityksille pohjoismaissa, miten ja miksi integraatiota tulisi edistää oppilaitoksissa. Erityistä huomiota hankkeessa kiinnitetään siihen, miten erilaiset kansalaisjärjestöt, viranomaiset, nuorisojärjestöt ja yritykset työskentelevät monimuotoisemman yhteiskunnan puolesta. Miten opiskelijat ja nuorisojärjestöt voivat edistää monimuotoisuutta, integraatiota ja kulttuurista osaamista? Mikä on kunkin oppilaitoksen opiskelijakunnan rooli sosiaalisen kestävyyden edistämisessä? Sosiaalista kestävyyttä edistämällä opiskelijoiden hyvinvointi paranee ja johtaa parempiin oppimistuloksiin ja itsetunnon kohenemiseen.
Koordinaattori
Business College Helsinki
Rahoittaja
Nordplus Junior
Projektikumppanit
- Nacka gymnasium, Ruotsi
- Commercial College of Iceland, Islanti
- Yrkesinstitutet Prakticum, Suomi
- Niels Brock Copenhagen Business College, Tanska
Lisätietoja
Hilla Helasaari, kv- toiminnan päällikkö | +358 50 490 4546 | hilla.helasaari@bc.fi
Tuula Pahkala, projektipäällikkö | +358 50 564 3911 | tuula.pahkala@bc.fi
Strengthening the competence of adult students through international activities
Tavoite
Tavoitteena on tuottaa ratkaisuja, jotka antavat aikuisopiskelijoille enemmän mahdollisuuksia hankkia kansainvälisyyteen liittyviä taitoja opintojensa aikana. Mukana oleville organisaatioille hanketyöskentely tarjoaa mahdollisuuden hankkia uusia näkökulmia tai ideoita koulutuksen toteuttamiseen ja työskentely kansainvälisessä verkostossa on voimavara, jonka avulla oppilaitokset voivat lisätä osaamistaan ja vetovoimaansa. Hankeorganisaatioiden henkilöstö saa tilaisuuden kehittää kielitaitoaan ja verkostoitumistaitojaan. Benchmarking-keskustelut tarjoavat hankeorganisaatioille mahdollisuuden saada uusia ideoita ja mahdollisuuksia kehittää omia prosessejaan ja pedagogisia lähestymistapojaan.
Kuvaus
Hankkeessa keskitytään erilaisiin aikuisopiskelijoihin. Temaattisessa verkostossa jaetaan parhaita käytäntöjä ja hankitaan uutta tietoa kyselyiden avulla. Ensiksi hankkeessa kartoitetaan kunkin organisaation nykytilanne ja sen jälkeen keskitytään opiskelijoiden ja yritysten tarpeisiin. Kyselyiden tulokset ja muu tiedonkeruu auttavat oppilaitoksia suunnittelemaan innovatiivisia, aikuisopiskelijoiden tarpeisiin soveltuvia keinoja kehittää kansainvälisyyteen ja monikulttuurisuuteen liittyviä taitoja. Tavoitteena on, että hankkeen päätyttyä verkosto jatkaa yhteistyötä esim. liikkuvuushankkeen puitteissa.
Kesto
2024-2025
Koordinaattori
Business College Helsinki
Rahoittaja
Nordplus Adult
Projektikumppanit
- Utbildning Nord, Ruotsi
- Komvux Värnamo, Ruotsi
- Tartu Vocational College, Viro
- Pärnumaa Vocational Education Centre, Viro
- Kaunas Information Technology School, Liettua
- Køge Business College, Tanska
- Yrkesinstitutet Prakticum, Suomi
Lisätietoja
Hilla Helasaari, kv- toiminnan päällikkö | +358 50 490 4546 | hilla.helasaari@bc.fi
Tuula Pahkala, projektipäällikkö | +358 50 564 3911 | tuula.pahkala@bc.fi