Koodaajakoulutus, React & PHP, englannin kielellä


Aikuisille alanvaihtajille suunniteltu intensiivinen ja tiivis koodaajakoulutus alkaa tammikuussa 2025! Koulutusohjelman pääteknologioina ovat JavaScript, React, PHP, Laravel, WordPress ja Drupal. Koulutuksessa keskeisessä roolissa on projektityöskentely ja asioita opitaan tekemällä.

Ohjelmistokehittäjäksi käytännönläheisillä opinnoilla

Koodaajakoulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä ohjelmistokehittäjinä. Koodaajakoulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opinnoissa keskitytään 100-prosenttisesti hankkimaan ohjelmistokehittäjälle tärkeitä avaintaitoja. Opiskelu on täysipäiväistä.  

”Kaikessa, mitä käytiin läpi, oli järkeä. Joskus mietin tunnilla, että tarviiko tätä opettaa, mutta olen myöhemmin huomannut, että tarvitsen sitä. Ja joskus ihmettelin, miksi käytetään tätä työkalua, mutta nyt tuijotan sitä koko ajan. On ihan eri asia, kun on opettajat, jotka ovat itse tehneet sitä työtä kuin itsekseen opetella asioita. Meillä oli opettajien tuki.”   

Lue lentoemännästä koodariksi alanvaihdon tehneen Annikan haastattelu

Lue koodariksi opiskelevan Tonin haastattelu

Näin koodaajakoulutus etenee vuonna 2025

Tammikuusta joulukuuhun 2025 opiskellaan koulussa opettajien johdolla. Ennen kesää toteutetaan ensimmäinen yhdessä tehtävä projektikokonaisuus.  Syksyllä ennen joululomaa tehdään opiskelijatiimeissä laajempi projektikokonaisuus, jossa on mukana yrityskumppani.  

Opintojen loppuaika vietetään yrityksissä työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kevätlukukaudelle 2025.

Opintoluettelo

Koulutuksessa opetetaan vain ohjelmistokehittäjän työn kannalta keskeisimmät tutkinnon osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta: 

Kevät 2025 
Working in a Software Development Team
UI Design and Prototyping
HTML5 and CSS3
Programming JavaScript
React Basics
Programming PHP
Laravel
Databases and Data Structures
Software Development Team Project 1

Syksy 2025
Content Management Systems
Continuous Integrations and AWS
React Advanced
Unit Testing and Quality Assurance
Software Development Team Project 2

Opiskelemaan haastattelun kautta

Koodaajakoulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa.

Valmistautuminen koodaajakoulutukseen

Työskentely tietokoneella on sinulle luontevaa ja sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran tietoja / taitoja ohjelmoinnin perusteista. Jos et ole vielä aloittanut ohjelmoinnin perusteiden opettelemista, suosittelemme aloittamaan heti ilmaisten sololearn.com tai codecademy.com –palveluiden avulla. Lisäksi suosittelemme laadukkaita mooc.fi tai udemy.com –palveluiden verkkokursseja.  

Valintaperusteet

Hakemus: 0 – 8 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa sekä tietotekniikan ja ohjelmistokehityksen pohjaosaamista)  

Suomen kielen osaaminen:0 – 1 valintapistettä (äidinkieli, suomi toisena kielenä tai YKI 4 –tason todistettu osaaminen: 1 valintapiste)  

Pohjakoulutus: 0 – 1 valintapistettä aiemmin suoritetusta alemmasta tai ylemmästä korkeakoulututkinnosta.

Haastattelu: 0 – 9 valintapistettä  

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen, suomen kielen osaamisen sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella.  

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun ja suomen kielen osaamisen valintapisteiden summan perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan haastattelun valintapisteiden perusteella. Haastattelupisteidenkin ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla. 

Sittenkin koko ohjelmistokehittäjän tutkinto ja jatko-opiskelu töiden ohella?

Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko ohjelmistokehittäjän tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tutkintoon kuuluvat yhteiset tutkinnon osat (35 op) sisältävät esimerkiksi matematiikan ja suomen kielen opintoja äidinkielen tai S2-kielen tasolla. Opinnot tulee suorittaa itsenäisesti verkkokursseilla. Jos olet suorittanut lukion tai ammatillisen perustutkinnon Suomessa, näitä opintoja pyritään tunnustamaan mahdollisimman paljon.

Perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan tietojenkäsittelyn tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi (Metropolian jatko-opintoväylän vaihtoehtona vain päätoiminen opiskelu). Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.  

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi 
sisällöstä opettaja Margit Tennosaar, margit.tennosaar@bc.fi

Kuuntele tai katso vuoden 2021 opiskelijoiden tarina

19.12.2024

Valmistujaisten 18.12.2024 kuvagalleria


Kuvat: Ida Taittonen

16.12.2024

Valmistujaiset 18.12.2024 ja valmistuvat opiskelijat


Valmistujaisjuhla on keskiviikkona 18.12.2024 klo 14 alkaen Business College Helsingin auditoriossa, YK-kerroksessa, osoite: Rautatieläisenkatu 5, Helsinki. Valmistuvat ja valmistuneet opiskelijat Alla…

Opiskelijat ja ope

12.12.2024

Procountor osana taloushallinnon opintoja


Business Collegen merkonomikoulutuksessa on hyödynnetty Procountoria vuodesta 2021 alkaen.