Koodaajakoulutus – WordPress, React & PHP


Onko tavoitteenasi ura ohjelmistokehittäjänä? Lähde mukaan intensiiviseen ja käytännönläheisen koodaajakoulutukseemme. Koulutuksen aikana erikoistut WordPressiin, JavaScriptiin, React-kirjastoon ja PHP:n.

Ohjelmistokehittäjäksi koodaajakoulutuksen kautta

Koodaajakoulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä ohjelmistokehittäjinä.

Koulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opinnot keskittyvät täysin ohjelmistokehittäjälle tärkeiden avaintaitojen hankkimiseen.

Koulutuksessa opetetaan vain ohjelmistokehittäjän työn kannalta keskeisimmät tutkinnon osat ohjelmistokehittäjän tutkinnosta:

  • Ohjelmointi
  • Ohjelmistokehittäjänä toimiminen
  • Ohjelmiston toteuttaminen ohjelmistokomponenttikirjastolla

Halutessasi voit myös suorittaa osatutkinnon lisäksi ohjelmistokehittäjän tutkinnon, eli tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon.

Kasva Reactin ja WordPressin osaajaksi

Opinnoissa keskistytään ohjelmistokehittäjän perustaitoihin – näiden osaajille töitä riittää. Opintojen aikana opit tekemään omia teemoja ja kehittämään verkkosivuille räätälöityjä ratkaisuja. Opintojen keskiössä ovat React ja WordPress, jolla on vahva markkina-asema.

Koko maailman verkkosivuista reilusti yli 40 % on WordPress-pohjaisia. Suomessa WordPressiä hyödynnetään etenkin julkisen sektorin puolella varsin paljon. Reactilla puolestaan on merkittävä asema yhtenä suosituimmista ohjelmistokirjastoista.

Koulutuksen sisältö

WordPress, JavaScript ja React muodostavat tehokkaan yhdistelmän monipuoliseen web-kehitykseen. WordPress tarjoaa nopean ja helpon tavan rakentaa verkkosivustoja ja React mahdollistaa dynaamisen ja interaktiivisen käyttöliittymän luomisen. Reactin opettelemisen jälkeen myös muiden JavaScript-kirjastojen, kuten Vue.js:n käyttö, on helppo omaksua.

Ainutlaatuisessa koulutuksessamme opit yhdistelemään Reactia WordPress-projekteihin. PHP:tä käytetään tuomaan dynaamisia sisältöjä WordPress-sivuille. 

Opintoluettelo

Kevät 2025
HTML5 ja CSS3
JavaScript-ohjelmointi

Syksy 2025
WordPress perusteet
Reactin perusteet
Reactin jatko 1
SQL ja tietorakenteet
Käyttöliittymän suunnittelu ja prototyyppien muodostaminen
Ohjelmistokehitysprojekti 
Kevät 2026
PHP-ohjelmointi
React jatko 2

Koodaajakoulutuksen toteutus ja opiskelumuodot

Koodaajakoulutus on intensiivinen ja tiivis kokonaisuus, joka kestää vuoden 2025 maaliskuusta syksyyn 2026. Koulutus on hyvin käytännönläheistä ja se toteutetaan lähiopetuksena Pasilassa. Opiskelijoiden käytössä on opintojen ajan kannettavat tietokoneet.

Maaliskuusta 2025 maaliskuuhun 2026 opiskellaan koulussa opettajien johdolla. Keväällä 2026 opinnoissa toteutetaan laajempi projektikokonaisuus.

Opintojen loppuaika vietetään yrityksissä työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kevät- ja syyslukukaudelle 2026.

Ohjelmistokehittäjän tutkinto ja jatko-opiskelut töiden ohella

Voit halutessasi suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko ohjelmistokehittäjän tutkinnon, eli tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon.

Tutkinnon puuttuvat osat opiskellaan tällöin ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tutkintoon kuuluvat yhteiset tutkinnon osat (35 op) sisältävät esimerkiksi matematiikan ja suomen kielen opintoja äidinkielen tai S2-kielen tasolla. Opinnot tulee suorittaa itsenäisesti verkkokursseilla. Jos olet suorittanut lukion tai ammatillisen perustutkinnon Suomessa, näitä opintoja pyritään tunnustamaan mahdollisimman paljon. Voit vaihtaa osatutkinnon koko tutkintoon HOKS-ohjaajasi avustuksella, kun olet päässyt opinnoissasi alkuun.

Perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan tietojenkäsittelyn tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi (Metropolian jatko-opintoväylän vaihtoehtona vain päätoiminen opiskelu). Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.

Miksi BC?

Business College Helsingillä on pitkä kokemus ja maine korkealaatuisen ammatillisen koulutuksen asiantuntijana ja kehittäjänä. Historiamme yltää yli sadan vuoden taakse – aina vuoteen 1881 asti.

Panostamme hyviin työelämäyhteyksiin ja tulevaisuudenkestävään koulutukseen. Koulutuksissamme yhdistellään hyväksi todettuja toimintatapoja ja työkaluja moderneihin oppeihin.

Hae koodaajakoulutukseen haastattelun kautta

Koodaajakoulutukseen ei ole pääsykoetta ja sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa.

Tärkein hakukriteeri on hyvä motivaatio – jos todella haluat aloittaa uran ohjelmistokehittäjänä, nyt on mahdollisuutesi päästä mukaan!

Valintaperusteet

Hakemus: 0 – 9 valintapistettä

Arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista, sekä tietotekniikan ja ohjelmistokehityksen pohjaosaamista.

Pohjakoulutus: 0 – 1 valintapistettä

Aiemmin suoritetusta alemmasta tai ylemmästä korkeakoulututkinnosta.

Haastattelu: 0 – 10 valintapistettä

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden perusteella. Pisteiden ollessa tasan valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla.

Valmistautuminen koodaajakoulutukseen

Opintoihin hakeutumisen edellytyksenä on, että työskentely tietokoneella on sinulle luontevaa. Sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran tietoja ja taitoja ohjelmoinnin perusteista.
Jos et ole vielä aloittanut ohjelmoinnin perusteiden opettelemista, suosittelemme aloittamaan harjoittelun jo ennen opintoja ilmaisten sololearn.com tai codecademy.com -palveluiden avulla. Lisäksi suosittelemme laadukkaita mooc.fi tai udemy.com -palveluiden verkkokursseja.

Yhteystiedot

opintotoimisto@bc.fi 

Tutkinnon sisältöön ja koulutuksen yleisesti liittyvät asiat:

Koodaajakoulutuksen koordinaattori Laura Järvinen: laura.jarvinen@bc.fi 

kaksi sohvalla

20.11.2024

Oppisopimuskoulutus työnantajan näkökulmasta


Oppisopimuskoulutukseen keskittyvässä blogisarjan kolmannessa osassa tarkastellaan aihetta työnantajan näkökulmasta.

Ovidoorin henkilöt

12.11.2024

Taloushallinnon tulevaisuuden tekijät löytyvät oppilaitosyhteistyön avulla


Osaavaa työvoimaa saadaan tuotua taloushallintoalalle vain siten, että opiskelijoille mahdollistetaan oppiminen työssä.

työskentelyä

1.11.2024

Yhteiskunnallisten yritysten avoimen liiketoiminnan kehittäminen


Kansainvälisen OBCD-projektin Bootcamp järjestettiin kesällä Roomassa.