Kehity palkka- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijaksi


Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, henkilöstöhallinnon osaamisala

Digitalisaation ja automatisaation myötä moni palkka- ja henkilöstöhallinnon rutiinitehtävä tulee jäämään historiaan. Jäljelle jäävät vaativammat asiantuntija ja -neuvontatehtävät, oman vastuualueen kehittäminen sekä liiketoiminnan tukena toimiminen.

Palkka- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijaksi -koulutus (liiketoiminnan erikoisammattitutkinto) antaa opiskelijalle valmiudet työskennellä vaativissa esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä palkka- ja henkilöstöhallinnossa sekä toimia liiketoiminnan tukena omasta tehtävänkuvasta käsin.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus sopii sinulle, jos toimit palkka- ja/tai henkilöstöhallinnon työtehtävissä ja omaat työkokemusta vastaavista tehtävistä joitakin vuosia. Tutkinnon edellyttämä osaaminen näytetään omissa työtehtävissä, joten opiskelu edellyttää, että sinulla on alan työpaikka ja mahdollisuus tehdä vaativampia henkilöstötyön suunnittelu- ja kehittämistehtäviä, mm. henkilöstösuunnitelmien laatimista, henkilöstöprosessien suunnittelua ja esimiesten ohjaamista heidän päivittäisjohtamisessaan. Toimenkuvasi voi olla kokonaan henkilöstöhallinnon tehtävissä tai sekä palkanlaskennan että henkilöstötyön parissa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen painopiste on palkanlaskennan vaativissa tilanteissa ja ajankohtaisasioissa sekä henkilöstöhallinnon eri osa-alueissa strategiasta henkilöstöprosessien ja henkilöstön kehittämiseen sekä muutoksen johtamiseen ja tukemiseen. Perehdyt myös työsuhdeasioiden hoitamiseen liittyvien säädöksiin ja sopimuksiin.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Alkavan toteutuksen tutkintokoulutuksen sisältö ja teemat on rakennettu seuraavien tutkinnon osien pohjalta:

  • Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen (60 osp)
  • Henkilöstötyö (60 osp)
  • Henkilöstöpalvelut (60 osp) *
  • Palkanlaskennan hoitaminen (60 osp)*

* tämä tutkinnon osa on liiketoiminnan ammattitutkinnosta

Koulutuksen sisältö ja opiskeltavat tutkinnon osat suunnitellaan opintojen alussa yhdessä opiskelijan kanssa huomioiden tämän työtehtävät ja kehittymistavoitteet sekä aiempi koulutus ja osaaminen (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma).

Tutkinnon osiin liittyvät tarkemmat ammattitaitovaatimukset ja hyväksytyn suorituksen kriteerit näet tutkinnon perusteista:

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Toteutustapa ja kesto

Koulutuksen kokonaiskesto on noin vuoden, jonka aikana järjestetään yhdeksän koulutuspäivää, toteutus joko lähi- tai etäkoulutuspäivinä (noin 1 päivä/kk). Osallistumalla koulutuspäiviin saat tietoa, jota sovellat käytäntöön. Lisäksi on verkko-opintoja ja oppimistehtäviä. Tarvittavaa osaamista hankit pääasiassa omalla työpaikallasi tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä tehden. Sinulle valitaan työpaikaltasi arvioija, joka arvioi osaamistasi yhdessä oppilaitoksen arvioijan kanssa.

Tutustu koulutuspäivien alustavaan aikatauluun ja sisältöön.

Koulutukseen hakeminen ja valinta

Hakuvaiheessa kartoitamme osaamisesi ja työnkuvasi. Opiskelijavalinnoissa tärkeänä valintakriteerinä on nykyisten työtehtäviesi soveltuvuus tutkinnon suorittamiseen. Haastattelemme kaikki hakijat ja keskustelemme tutkinnon suorittamisen mahdollisuuksista. Otamme koulutukseen 25 opiskelijaa. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja. Aloitamme haastattelut jo ennen hakuajan päättymistä.

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa alan työtehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa.

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla.

Kouluttaja

Pääkouluttajana toimii KM, HR-päällikkö Johanna Söderman, jolla on 15 vuoden työkokemus henkilöstö- ja palkkahallinnosta. Hänellä on vankka kokemus mm. laki- ja työehtosopimusneuvonnasta, HR-prosessien selkeyttämisestä sekä työyhteisöviihtyvyyden parantamisesta. Erityisen kiinnostunut Johanna on organisaatiokulttuurista, vahvuuksista työelämässä sekä ammatillisista vuorovaikutustaidoista.

Yhteystiedot

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376

23.12.2024

Yhteiskunnallisen yrittäjyyden aamukahvit


Inspiraatiota, tietoa ja verkostoitumista Mitä on yhteiskunnallinen yrittäjyys?  Haluatko oppia lisää vastuullisesta yrittämisestä?  Kaipaatko uusia kumppanuuksia ja verkostoja?

19.12.2024

Valmistujaisten 18.12.2024 kuvagalleria


Kuvat: Ida Taittonen

Opiskelijat ja ope

12.12.2024

Procountor osana taloushallinnon opintoja


Business Collegen merkonomikoulutuksessa on hyödynnetty Procountoria vuodesta 2021 alkaen.