Pilvipalvelut ja tekniset tukipalvelut, verkko-opinnot


Kasva pilvipalveluiden asiantuntijaksi tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessamme. Koulutuksen jälkeen voit työllistyä teknisen tukipalvelun, järjestelmätuen ja teknisen ratkaisun myynnin työtehtäviin tai kyberturvallisuuden ylläpitämiseen.

Ura IT-tukihenkilönä

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto tarjoaa hyvät tietotekniset perusvalmiudet ja ymmärryksen teknisen tukipalvelun ja järjestelmätuen toimintaympäristöistä, sekä pilvipalveluiden tarjonnasta ja mahdollisuuksista.

Saat tutkinnosta hyvät lähtökohdat uudelle urallesi, valmiuden työllistyä monipuolisiin työtehtäviin IT-alalla ja valmiudet suuntautua halutessaasi alan jatko-opintoihin.

Voit erikoistua tutkinnon aikana kiinnostuksesi mukaan joko tietoteknisten ratkaisujen myyntiin ja konsultointiin tai kyberturvallisuuden ylläpitotehtäviin.

Pilvipalvelut koulutuksen pääpainona

Opintojen aikana opiskelen tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon ammattinimikkeellä IT-tukihenkilö. Koulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta.

Tutkinnon painotuksena ovat pilvipalvelut. Saat valmiudet teknisen tukipalvelun, järjestelmätuen ja teknisen ratkaisun myynnin työtehtäviin tai kyberturvallisuuden ylläpitämiseen.

Koulutuksen avaintaitoina ovat hyvät tietotekniset perustaidot, ymmärrys ja kokonaiskuvan hahmottaminen IT-tukipalveluista sekä pilvipalveluiden tarjoamista mahdollisuuksista tämän päivän ja tulevaisuuden työelämässä. Ongelmanratkaisukyky, tiedonhaku ja tietoteknisten ratkaisujen löytäminen erilaisiin tarpeisiin korostuvat tutkinnossa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus perustuu itsenäisesti suoritettaviin verkkokursseihin. Ammatillisen opettajat toimivat tukenasi opinnoissa. Koulutus sisältää seuraavat tutkinnon osat:

Suorita yksittäisiä tutkinnon osia tai tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Voit suorittaa joko yksittäisiä tutkinnon osia tai koko tieto- ja
viestintätekniikan perustutkinnon. Koko tutkinto koostuu neljästä em. tutkinnon osasta ja
yhteisistä opinnoista, jotka suoritetaan kaikki verkko-opintoina. Koko tutkinnon
käydessäsi voit valita opintojen edetessä haluatko erikoistua tietoteknisten
ratkaisujen myyntiin vai kyberturvallisuuden ylläpitoon. Jos suoritat vain tutkinnon osia, voit yhdistellä niitä.

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit siis valmistumisesi jälkeen hakea ammattikorkeakouluihin todistusvalinnassa tai pääsykokeen kautta ja yliopistoihin pääsykokeen kautta. Business College tekee lisäksi väyläyhteistyötä Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kanssa. Väyläopiskelijana opiskelet tiettyjen amk-opintojen paketin ammatillisen perustutkinnon ohessa ja voit näin saada mahdollisuuden hakea ammattikorkeakouluun erillisessä haussa. Jos pääset sisään amk:hon, on sinulla jo opintosuorituksia valmiina odottamassa. Korkeakouluopintoja on mahdollista liittää osaksi ammatillista perustutkintoa 5–15 osp:ta. Haaga-Heliassa voit opiskella tietojenkäsittelyn tradenomiksi, Laureassa tietojenkäsittelyn tradenomiksi kyberturvallisuuden ohjelmassa ja Metropoliassa tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi.

Voit luonnollisesti hakea jatko-opintoihin myös muihin korkeakouluihin ja yliopistoihin, kun olet suorittanut perustutkinnon.

Toteutus ja opiskelumuodot – Itsenäistä verkko-opiskelua

Pilvipalvelut ja tekniset tukipalvelut tutkinto toteutetaan itsenäisenä verkko-opintona.

Opinnot sisältävät noin vuoden kestävät perusopinnot sekä työharjoittelujakson, jonka pituus on noin viisi kuukautta.

Miksi BC?

Business College Helsingillä on pitkä kokemus ja maine korkealaatuisen ammatillisen koulutuksen asiantuntijana ja kehittäjänä. Historiamme yltää yli sadan vuoden taakse – aina vuoteen 1881 asti.

Panostamme hyviin työelämäyhteyksiin ja tulevaisuudenkestävään koulutukseen. Koulutuksissamme yhdistellään hyväksi todettuja toimintatapoja ja työkaluja moderneihin oppeihin.

Näin haet koulutukseen

Koulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun.
Tärkeintä koulutukseen hakeutujalle on hyvä motivaatio ja oma visio IT-alalle suuntautumisesta.

Valintaperusteet

Hakemus: 0-10 valintapistettä

Arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista sekä tietotekniikan pohjaosaamista.

Haastattelu: 0-10 valintapistettä.

Hakijat kutsutaan hakemuksen valintapisteiden perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Valintajärjestys ratkaistaan haastattelun valintapisteiden perusteella. Haastattelupisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla.

Yhteystiedot

opintotoimisto@bc.fi

Tutkinnon sisältöön ja koulutuksen yleisesti liittyvät asiat:

Antti Toivanen: antti.toivanen@bc.fi 

19.12.2024

Valmistujaisten 18.12.2024 kuvagalleria


Kuvat: Ida Taittonen

16.12.2024

Valmistujaiset 18.12.2024 ja valmistuvat opiskelijat


Valmistujaisjuhla on keskiviikkona 18.12.2024 klo 14 alkaen Business College Helsingin auditoriossa, YK-kerroksessa, osoite: Rautatieläisenkatu 5, Helsinki. Valmistuvat ja valmistuneet opiskelijat Alla…

Opiskelijat ja ope

12.12.2024

Procountor osana taloushallinnon opintoja


Business Collegen merkonomikoulutuksessa on hyödynnetty Procountoria vuodesta 2021 alkaen.