Tietoturva-alan asiantuntijatyöhön
Security Operations Center Specialist -koulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä tietoturva-alan asiantuntijoina. Koulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opiskelijoiden käytössä on Windows-ympäristö ja kannettavat tietokoneet.
Koulutuksessa opetetaan vain Security Operations Center Specialistin tehtävän ja yleisesti tietoturva-alan asiantuntijatyössä vaadittavien töiden kannalta keskeisimmät osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta:
- Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät
- Teknisessä tukipalvelussa toimiminen
- Järjestelmätuessa toimiminen
- Kyberturvallisuuden ylläpitäminen
Lue hoitoalalta kyberturvaan uranvaihdon tehneen Piian tarina
Näin Security Operations Center Specialist -koulutus etenee 2024 – 2025
Heinäkuu 2024 – toukokuu 2025 etäopiskellaan opettajien johdolla. Opintojen loppuaika vietetään yrityksissä työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kesä- ja/ tai syyslukukaudelle 2025.
Opintoluettelo
Syksy 2024
Päätelaitteet ja käyttöjärjestelmät
Tietoliikenne
M365 ja Google Workspace
IT-palveluprosessit
Active Directory ja Entra ID
Kevät 2025
Intune ja Autopilot
Kyberturvallisuuden perusteet
SOC
IAM:n perusteet ja tietosuoja
HUOM! Opinnot alkavat 29.7.2024. Tähän koulutukseen voi tämänhetkisen tiedon mukaan hakea aikuiskoulutustukea. Lisätietoa aikuiskoulutustuesta ja hakemisesta löydät täältä.
Opiskelemaan haastattelun kautta
Security Operations Center Specialist -koulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa. Tärkeintä on hyvä motivaatio, joten jos sinä todella haluat aloittaa uran tietoturva-alan asiantuntijana, sinulla on hyvä mahdollisuus päästä mukaan!
Valintaperusteet
Hakemus: 0-9 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista sekä tietotekniikan pohjaosaamista)
Pohjakoulutus: 0-1 valintapistettä (alempi tai ylempi korkeakoulututkinto)
Haastattelu: 0-10 valintapistettä
Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella.
Lopullinen opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla.
Koulutus toteutetaan orientaatiopäivää lukuunottamatta etänä.
Mietitkö koko IT-tukihenkilön tutkinnon suorittamista – tai entäs jatko-opiskelut töiden ohella?
Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko IT-tukihenkilön tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme.
Jos haluat jatkaa alan korkeakouluopintoja töiden ohella, perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi. Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.
Lisätietoja
hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi
sisällöstä opettaja Pekka Väisänen, pekka.vaisanen@bc.fi