Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto – peruskoulupohjainen


Opi tekemällä ja kouluttaudu ohjelmistokehittäjäksi tai IT-tukihenkilöksi!

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta saat monipuolista osaamista työelämään IT-alalla.

Ohjelmistokehittäjä vai IT-tukihenkilö?

Aiemmin tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittanut saattoi kutsua itseään datanomiksi. Vanha tutkintonimike jäi historiaan, kun uudistimme tutkinnon ja tavan opiskella IT-alaa – yhteistyössä työelämän kanssa.

Nyt valmistut koulutuksestamme ohjelmistokehittäjäksi tai IT-tukihenkilöksi.

Alan ammattilaisena voit esimerkiksi suunnitella ja toteuttaa pelejä ja käyttöliittymiä, toimia järjestelmäasiantuntijana tai kyberturvallisuuden ammattilaisena tai vaikkapa auttaa palvelupyyntöjen ratkaisussa.

Alan töitä on erityisesti pääkaupunkiseudulla paljon. Koulutuksesta kertyvästä ohjelmointiosaamisesta ja vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidoista on hyötyä hyvin monenlaisissa työpaikoissa!

Tiimityötä ja itsenäistä opiskelua

Business College on Suomen suurin toisen asteen tieto- ja viestintätekniikan koulu. Meillä pääset opiskelemaan koodaamista ja valkohattuhakkerointia, sekä oppimaan pelialan tyypillisimpiä tekniikoita ja tapoja.

Perustutkinnon sisällöt vastaavat nykyajan työelämän vaatimuksia. Opintoihin sisältyy paljon tiimityöskentelyä ja vuorovaikutusta, eli niin sanottuja soft skillejä – taitoja, joista on hyötyä työelämässä riippumatta siitä, mitä työtä tulet lopulta tekemään.

Tiimityön rinnalla opintoihin sisältyy paljon itsenäistä työskentelyä. Pääset sukeltamaan ohjelmoinnin maailmaan heti, kun opinnot alkavat. Teknisten taitojen oppimisessa harjoittelu tekee mestarin!

Koulutus soveltuu mainiosti sinulle, joka opit parhaiten tekemällä. Voit valita kiinnostavimmat polut ja tutkinnon osat opiskelupaikkaa vastaanottaessa. Tutkinnon suoritettuasi voit myös hakeutua jatkokoulutukseen haluamallesi alalle yliopistoon tai ammattikorkeakouluun.

Koulutuksen sisältö – Valitse oma suuntautumispolkusi

Pääset opiskelemaan ohjelmointia heti, kun opinnot alkavat.

Kun aloitat opiskelut, sinun ei tarvitse ennalta osata mitään. Ohjelmoinnin perusteita opetellaan heti alkuun Python-kielellä yliopiston avoimia kursseja hyödyntäen, minkä lisäksi kaikki opiskelevat HTML5- ja CSS3-perusteet ensimmäisen syksyn aikana. Jos osaat tutkinnon asioita jo ennen opiskelua, voit nopeuttaa opintojasi – esimerkiksi mennä työharjoitteluun tai tehdä opintojen ohella töitä aiemmin kuin muut.

Kaikille yhteisissä opinnoissa opiskelet muun muassa bisnesalan matematiikkaa sekä kieliä. Yhteisten opintojen lisäksi voit vaikuttaa tutkinnon sisältöön itse valitsemalla sinulle mieleisiä tutkinnon osia. Myös harjoittelu- ja työpaikkasi opiskelujen aikana määrittävät tulevaa urapolkuasi.

Mieleisimmät suuntautumispolut valitaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Peliohjelmointi

Valmistut suuntautumispolulta ohjelmistokehittäjäksi ja voit suunnata töihin halutulle pelialalle!

Peliohjelmoinnin suuntautumispolulla opiskelet pelien sisällöntuotantoa ja ohjelmointia. Ohjelmointitekniikoina käytössä ovat Unity, C# sekä .NET.

Web-ohjelmointi

Web-ohjelmoinnin polulla perehdyt opinnoissasi Fullstack web-ohjelmointiin (frontend ja backend) ja erilaisten käyttöliittymien suunnitteluun.

Opinnoissa käytössämme ovat JavaScript ja Node sekä React ja Redux. Valmistut tältä suuntautumispolulta ohjelmistokehittäjäksi.

Kyber

Kyberin erikoistumisvaihtoehdossa opiskellaan kyberturvallisuuden perusteita, IT-järjestelmien hallintaa sekä teknistä tukipalvelutoimintaa. Erikoistumisvaihtoehto antaa valmiudet erilaisiin urapolkuihin kuten kyberturvallisuuden asiantuntija, järjestelmä- ja sovellusasiantuntija ja Service Desk Specialist. 

Opinnoissa opiskellaan tietoturvallisuuteen liittyviä teknologioita ja tekniikoita sekä kyberhyökkäyksiltä suojautumista ja haavoittuvuuksien hallitsemista. Opinnoissa hankitaan osaamista tietoliikenteestä, palvelimista, työasemista, pilvipalveluista ja järjestelmien hallinnasta graafisen käyttöliittymän avulla ja Powershellillä skriptaamalla. 

Opinnoissa opiskellaan myös asiakaspalvelua, tikettijärjestelmän käyttöä ja IT-palvelumalleja kuten ITIL. Suuntautumisvaihtoehdossa perehdytään data-analytiikan perusteisiin, joita voidaan soveltaa esimerkiksi kyberturvallisuudessa. Opintojen alussa tutustutaan tieto- ja viestintätekniikan perusteisiin, koodikieliin (Python, HTML5 ja CSS3) sekä Linux-käyttöjärjestelmään.

Tieto- ja viestintätekniikan koulutus kestää 3 vuotta

Peruskoulupohjainen tieto- ja viestintätekniikan koulutus kestää noin 3 vuotta. Opintojen jälkeen voit siirtyä suoraan työelämään.Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on myös hyvät mahdollisuudet päästä jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Voit hakea korkeakouluihin yhteishaussa tai jatko-opintoväylämahdollisuuksiemme kautta.

Miksi BC?

Suomen suurin alan toisen asteen kouluttaja – Eniten opiskelijoita, ICT-alan ammatillisia opettajia ja valinnanmahdollisuuksia Suomessa.

Timanttista opetusta – Laadukas opetuksemme valmentaa sinut vikkelästi tulevaisuuden työelämän tarpeita vastaavaksi ammattilaiseksi.

Läppäri käyttöösi – Saat opintojesi ajaksi käyttöösi oman kannettavan tietokoneen.

Suuntaa ulkomaille – Meillä kansainvälistymisen mahdollisuudet ovat monenlaiset. Lähde vaikka katsomaan, miltä opiskelu tai työn tekeminen muualla maailmassa näyttää!

Näin haet koulutukseen

Hae tieto- ja viestintätekniikan koulutukseen yhteishaussa:

Yhteystiedot

opintotoimisto@bc.fi